Op deze pagina vind je de paarden die te koop staan. Als fokkerij kunnen we namelijk niet alle paarden houden (hoe leuk ze ook zijn). Het is altijd mogelijk om een keer langs te komen om een kijkje te nemen. Neem daarvoor graag eerst contact met ons op. Soms is er meer te koop dan dat er op deze pagina wordt aangeboden.

Valtyr van IJslanderij de Sijphoeve

FEIF-nummer: NL2018100071
Vader: Mjölnir frá Skoti (IS2014186573)
Moeder: Furða fan Froskherne (NL2003200131)

De vriendelijkheid zelve! Valtyr is een van de meest kalme en zachtaardige paarden die we kennen en met zijn grote zwarte ‘puppy-ogen’ kan je bijna niet anders dan smelten. Valtyr vindt het altijd gezellig om wat te gaan doen en is enorm goed van vertrouwen. Bij spannende dingen kijkt hij even en volgt dan braaf ‘zijn’ persoon.
In de kudde is hij eveneens een zachtaardig paard. Hij speelt graag met de andere jongen paarden, maar is ook tevreden met rustig kriebelen of zonnen met de oudere paarden.
Valtyr is braaf met trailerladen, de dierenarts en de hoefsmid.
Gezien zijn leeftijd is hij pas net onder het zadel. Rustig aan zijn we begonnen met het zadel en het verkeersmak maken, zodat hij na de zomer rustig zijn carrière als rijpaard kan opstarten. Van het verkeer dat hij nu al heeft gezien, was hij niet onder de indruk. Onze verwachting is dat hij vrij snel het verkeer geen enkel probleem zal vinden.
Valtyr is na alle waarschijnlijkheid vierganger. Op dit moment laat hij alle vier de gangen zien (tölt in de overgang). En als hij een beetje op zijn moeder lijst zal de tölt makkelijk te rijden en taktzuiver zijn.
Valtyr heeft geen eczeem.

Rómur van IJslanderij de Sijphoeve

FEIF-nummer: NL2018100069
Vader: Mjölnir frá Skoti (IS2014186573)
Moeder: Brenna-Ysja van de Mottekamp (NL2009200017)

Deze knappe vierjarige ruin is opzoek naar een nieuw baasje om samen het bos mee te verkennen. Rómur is nu vier jaar oud en begint langzaam met zijn training als rijpaard. Deze winter zijn we begonnen met het af en toe kijken bij de weg en wennen aan een zadel. De zomer zal in het teken staan van verder inrijden en verkeersmak maken, zodat hij na de zomer langzaam zijn carrière als rijpaard kan beginnen.
Rómur is een vriendelijke en trotse jongeman die graag aandacht krijgt. In de kudde speelt hij graag met de andere jonge paarden en is verder niet dominant.
Helaas heeft hij bij een aantal van onze merries denkneigingen (alleen bij hengstigheid). Aangezien onze kudde voornamelijk uit (fok)merries bestaat, is dit niet ideaal. Voor Rómur zou een plek in een ruinenkudde beter zijn.
Rómur is een vierganger met op dit moment voorkeur voor draf, maar gezien zijn jonge leeftijd zijn de gangen nog niet getraind en is het nog lastig te zeggen hoe deze zich verder onder de ruiter zullen ontwikkelen.
Verder is Rómur braaf bij het enten en ontwormen, de hoefsmid en met trailerladen. Hij heeft geen zomereczeem.

Verkocht