Op deze pagina vind je de paarden die te koop staan. Als fokkerij kunnen we namelijk niet alle paarden houden (hoe leuk ze ook zijn). Het is altijd mogelijk om een keer langs te komen om een kijkje te nemen. Neem daarvoor graag eerst contact met ons op. Soms is er meer te koop dan dat er op deze pagina wordt aangeboden.

Rómur van IJslanderij de Sijphoeve

FEIF-nummer: NL2018100069
Vader: Mjölnir frá Skoti (IS2014186573)
Moeder: Brenna-Ysja van de Mottekamp (NL2009200017)

Deze knappe vierjarige ruin is opzoek naar een nieuw baasje om samen het bos mee te verkennen. Rómur is nu vier jaar oud en begint langzaam met zijn training als rijpaard. Deze winter zijn we begonnen met het af en toe kijken bij de weg en wennen aan een zadel. De zomer zal in het teken staan van verder inrijden en verkeersmak maken, zodat hij na de zomer langzaam zijn carrière als rijpaard kan beginnen.
Rómur is een vriendelijke en trotse jongeman die graag aandacht krijgt. In de kudde speelt hij graag met de andere jonge paarden en is verder niet dominant.
Rómur is een vierganger met op dit moment voorkeur voor draf, maar gezien zijn jonge leeftijd zijn de gangen nog niet getraind en is het nog lastig te zeggen hoe deze zich verder onder de ruiter zullen ontwikkelen.
Verder is Rómur braaf bij het enten en ontwormen, de hoefsmid en met trailerladen. Hij heeft geen zomereczeem.

Verkocht