Op deze pagina vind je de paarden die te koop staan. Als fokkerij kunnen we namelijk niet alle paarden houden (hoe leuk ze ook zijn). Het is altijd mogelijk om een keer langs te komen om een kijkje te nemen. Neem daarvoor graag eerst contact met ons op. Soms is er meer te koop dan dat er op deze pagina wordt aangeboden.

Rómur van IJslanderij de Sijphoeve (ruin)

FEIF-nummer: NL2018100069
Vader: Mjölnir frá Skoti (IS2014186573)
Moeder: Brenna-Ysja van de Mottekamp (NL2009200017)

Rómur is inmiddels vijf jaar en gaat langzaam beginnen aan het serieuze trainingswerk. Hij is afgelopen zomer ingereden en blijkt enorm voorwaarts (met goede rem). Stap, draf en galop zijn erg stabiel en goed op de hulp bevestigd. Op dit moment zijn we bezig met het bevestigen van de tölt, wat hij inmiddels al steeds meer aan gaat bieden. Rómur doet erg zijn best en wil hard voor je werken. Hij is gewend aan verkeer, maar moet nog meer ervaring opdoen om ook voor een onzekere ruiter fijn te zijn. Rómur is een vriendelijke en trotse jongeman die graag aandacht krijgt. In de kudde speelt hij graag met andere jonge paarden en is verder niet dominant.

Rómur is braaf met bekappen, enten, ontwormen en gaat rustig de trailer op. Hij heeft geen zomereczeem.

Fjörður van IJslanderij de Sijphoeve (hengst)

FEIF-nummer: NL2020100119
Vader: Eldir vom Habichtswald (DE2015163006)
Moeder: Fjóla van IJslanderij de Sijphoeve (NL2016200070)

Fjör is een grote, stevig gebouwde ijslanderhengst van 3 jaar. Hij is een vijfganger en laat in de wei regelmatig stukken tölt zien. Qua karakter is hij een ideaal (toekomstig) recreatiepaard: nuchter, vriendelijk en kalm. Hij is erg mensgericht en braaf met bekappen, enten en ontwormen. Een halster om en meelopen is geen probleem. Hij heeft geen eczeem.

Eventueel de mogelijkheid om hem te laten castreren bij ons in de wei. Helaas kunnen wij niet alle paarden houden en hoewel hij ons uiteindelijk enorm geschikt lijkt voor de heideritten die we af en toe organiseren, kunnen we een toekomstig ruin niet inzetten voor de fok. Daarom hebben we de keuze gemaakt om hem te koop aan te bieden.

Zijn moeder is bij ons aanwezig en is een fijn rijpaard gebleken. Niet onder de indruk van verkeer of andere indrukken van buitenaf. Veel looplust met een goede rem en een makkelijk oproepbare tölt.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op en kom een keer langs!

Djarfur van IJslanderij de Sijphoeve (hengst)

FEIF-nummer: NL2020100120
Vader: Mjölnir frá Skoti (IS2014186573)
Moeder: Silfra frá Sandhofi (BE2014201916)

Met zijn bijzondere zilverappelkleur en bos manen is Djarfur een bijzondere verschijning. Djarfur is een rustig paard dat zich wat meer op de achtergrond houdt, maar wel nieuwsgierig en goed benaderbaar. Hij is gewend aan een halster en kan netjes meelopen. Bij de hoefsmid, de dierenarts en het ontwormen is hij braaf. Hij heeft geen eczeem.

Hij is vijfganger en laat in de wei ook alle gangen zien.

Zijn moeder is vijfganger en een kalme, maar hardwerkende merrie met een enorme ‘will to please’. Als hij qua karakter onder het zadel een beetje op haar lijkt, zal Djarfur een heel fijn rijpaard zijn voor eindeloze buitenritten.

Op dit moment staat Djarfur in onze hengstenweide. Eventueel de mogelijkheid om hem te laten castreren bij ons in de wei.

Moeder, volle zus en halfbroertje zijn op locatie aanwezig.

Interesse? Neem contact op. Je bent van harte welkom!

Verkocht